Kalkmaling

Kalkmalingen er en gammel malemetode, som igen er begyndt at komme frem i de danske hjem. Kalkmalingen er helt fantastisk, den kan benyttes til nærmest alting. Kalkmaling er fantastisk til møbler, vægge og kan nemt benyttes både udendørs og indendørs. Det matte udtryk passer rigtig mange steder og kalkmalingen er naturlig og sundere end mange andre malinger.

Kalkmaling

En ting, som virkelig taler for at bruge kalkmalingen til diverse projekter, er mængden af forarbejde man skal lægge. Rigtig mange typer maling kræver en masse forbehandling, men her er kalkmaling lidt anderledes. Den kan hæfte på næsten alle overflader uden forbehandling, derfor er det også meget oplagt at benytte kalkmalingen, især hvis du er vild med det vintage, matte look, som kalkmalingen giver dig når du skal friske udvendige vægge op eller give din gamle stol et facelift. Det er dog værd at notere, at det oftest er en god idé at forbehandle under alle omstændigheder. En god afvaskning med grundrens vil altid være at anbefale, da maling altid hæfter bedre når der er gjort et godt forarbejde.

Kalkmaling tørrer ret hurtigt, og skal du male med kalkmaling, så vær rigtig grundig når der skal røres rundt – rigtig meget af farven/kalken ligger sig i bunden, så derfor er det ekstremt vigtigt at røre grundigt. Når du har malet dit møbel, væg eller hvad end projektet har været, så er det oftest en god idé at efterbehandle. Her benyttes der enten lak eller voks. Alt afhængigt af, hvad der er blevet malet, så skal du beslutte hvad du vil benytte til efterbehandlingen. Der er fordele og ulemper ved de to efterbehandlingsmetoder – men som udgangspunkt, så er lakken mere ikke så nem at slide af ift. voksen.

Det kan være svært at tage den rigtige beslutning med kalkmalingen, og sidder du stadig og tænker ”Hvad er kalkmaling og hvordan skal jeg håndtere det?”, så fortvivl ej. Vi har masser af viden på området efter mere end 50 års erfaring, så du er altid velkommen til at skrive eller ringe, så lover vi at være klar med god råd og en uforpligtende snak om, hvorvidt vi kan hjælpe. 

Typer af opgaver

Vores mange års erfaring betyder, at der nærmest ikke findes en opgave som vi ikke har prøvet før. Vores erfarne medarbejder hjælper dig med en bred vifte af opgaver som bl.a. kunne være:

BLIV KONTAKTET

Bliv kontaktet af en ekspert